Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Blog > Proč web na HTTPS přesunout?

Proč web na HTTPS přesunout?



HTTP, nebo HTTPS?

Rozhodnout, jestli přesunout stránku na HTTPS nebo ne, tedy není úplně snadné.

https.jpg

Proč přejít na HTTPS

  1. Rychlost – načítání větších počtů objektu pomocí SPDY.
  2. Ochrana uživatelů před odposloucháváním / podstrčením obsahu.

Bezpečnost

Pokud má být web úspěšný, musí být bezpečný – to platí a bude platit čím dál tím víc. Neustále monitorujeme nástrahy, které na internetu číhají, a nabízíme vám řešení. Nově máte např. možnost pro váš web bezplatně využívat bezpečné šifrované připojení pomocí HTTPS.

S tímto ohledem upravujeme konfiguraci nových zařízení tak, aby byly vaše webové prezentace lépe chráněny před útoky. Zároveň vám zdarma nabízíme bezplatný modul „HTTPS přístup“, díky kterému bude váš web důvěryhodnější, bezpečnější a bude se načítat pomocí nového internetového protokolu HTTP/2. Jak tento modul získáte? Stačí, když požádáte o zprovoznění HTTPS.

Co všechno získáte zdarma?

Jakmile vám zprovozníme HTTPS připojení, získáte bezplatně tyto výhody:

  • HTTPS je šifrovaný přístup a díky tomu se výrazně zlepší zabezpečení vašeho webu, který bude mnohem lépe chráněný proti hackerům.
  • Váš web bude důvěryhodnější a při rozhodování o nákupu bude pro návštěvníky zajímavější než stránky konkurence. Internetové prohlížeče totiž označují jako nedůvěryhodné ty weby, které nabízejí možnost zadání hesla nebo čísla platební karty a nepoužívají bezpečný přístup. Proto je toto připojení naprostou nezbytností pro ty z vás, kteří mají moduly eshop a (nebo) přihlašování uživatelů.
  • Pravděpodobně se vám zvýší návštěvnost – weby, které mají HTTPS, totiž některé vyhledávače hodnotí lépe.

Kolik s námi ušetříte?

Řádově tisíce korun. Tolik byste totiž ročně zaplatili za HTTPS certifikát, a to nepočítáme náklady na jeho zprovoznění.